Facebook
ДГ "Радост"
Детска градина в град Велинград

Материална база

ДГ „Радост“ е с капацитет 4 групи. Помещава се в масивна приспособена сграда на два етажа,на които са разположени две възрастови групи с отделни занимални, спални, коридори и фоайета и временна постройка, тип павилион, в която се помещават две групи с просторни занимални, отделни спални,офиси и сервизни помещения.

 

Сградата е със сменена дограма през 2017 год.

 

Всяка от слънчевите и топли занимални има собствен облик- обзаведена със съвременни, естетични и практични мебели и оборудвана с разнообразни и интересни дидактични материали и играчки, съобразени с възрастовите особеност и потребности на децата. Пълноценното, модерно и иновативно педагогическо взаимодействие с нашите деца,както и допълнителните дейности с тях се осъществяват и в мултимедийната зала на ДГ.

       

Истинска гордост за детската градина е озелененият и обезопасен двор с площ над 6 дка,в който е оформена мини-туристическа инфраструктура и редица развлекателни детски кътове на открито. Всяка възрастова група разполага със самостоятелна площадка за игри на открито,оборудвана с детски съоръжения,които се поддържат в безопасен и естетически вид.Чрез реализиран проект от ПУДООС обширният двор се обогати с нов детски развлекателен комплекс.

 

В ДГ”Радост” има изградена открита спортна база,състояща се от:футболно,волейболно и баскетболно игрище.Придобивка на детското заведение е и откритата площадка по БДП,оборудвана с необходимите пътни знаци и маркировка,на която се провеждат занимания на открито по БДП с децата от всички възрастови групи по учебната програма за съответната група.