Facebook
ДГ "Радост"
Детска градина в град Велинград

За нас

История

Корените на детската ни градина търсим в далечната 1961година, когато в сградата на Наркооп Арабчал" се открива ЦДГ с една група, а през 1963 и 1964 година се разкриват още две групи, като последната се помещава в пансиона на бившия горски техникум. В последствие се разкриват още две групи и всички, общо пет на брой, през 1966 година образуват ЦДГ.

 

 

Чудесата на света – децата и природата са събрани в Детска градина „Радост”.

 

А защо „Радост”?

  • Защото тук радостта е навсякъде – в топлите питащи детски очи, в душите и сърцата на всички работещи тук, в песните и танците изпълнени с много емоция на приказната детска сцена за артистични изяви, където децата пресъздават традиции, празници и иновоторство….

Водещият девиз тук е

 

„Възпитание чрез радост и музика”

 

Къде се намира тя?

  • В СПА-столицата на Балканите – Велинград.

Разположена в един чудесен кът от родната гора на западни Родопи сред 6 дка борова гора,в която децата ежедневно се докосват до магията на природата, която ни заобикаля.

 

Тя е магична и цветна.

 

А защо е цветна?

  • Защото цветовата хармония е навсякъде – в занимални, спални, фоайета и най-вече в просторния двор с чудните детски кътове сред цветните лехи и алпинеум и игривия горски водоскок. В този цветен кът има много багри, топлина, много уют и много щастливи детски усмивки.

ДГ „Радост” е любимо място за децата, гарантираща сигурност и безопасност, компетентност и професионализъм при обучението и възпитанието им отлична подготовка за първи клас и емоционален комфорт за децата.

 

Предлагаме модерно обучение в непрекъснато осъвременявана, богата и развиваща среда. Тук удовлетворяваме индивидуалните потребности на децата, разкривайки заложбите и развивайки потенциала на всяко от тях.

 

Семействата на нашите възпитаници могат да разчитат на коректност, отзивчивост и дискретност.

 

За нас щастието на децата е свещено, а успехите им - наша мисия.