Facebook
ДГ "Радост"
Детска градина в град Велинград

"Големият лов на растения", представляван в България от Българско движение "Син флаг"

14.02.2020г.

Малките откриватели и наблюдатели от ДГ "Радост" си припомниха разнообразието от билки в България. Сега в зимния период организма има нужда да бъде силен.Ето защо би било добре да му помогнем с природни дарове.А тези дарове са билките .Те са естествените лекарства от природата. Припомнихме за какво се използват и как се съхраняват.След това всички заедно се насладихме на чаша билков чай в двора на градината.Тази дейност беше част от следващата стъпка по проект "Големият лов на растения " ,достигнал до нас благодарение на БД " Син флаг" . #thegreatplanthunt #TGPH #FEE #ToyotaEurope

снимки

 

През учебната 2019-2020г. ДГ "Радост" продължава своето участие в образователния проект.

******

 

През учебната 2018-2019 година ДГ "Радост" се включи в образователен проект "Големият лов на растения", представляван в България от Българско движение " Син флаг". В него взеха участие 3 и 4 група.
Проектът се фокусира върху биоразнообразието с особено ударение върху растенията в двора на детската градина. С помощта на този вълнуващ проект ще насърчим децата да опознаят и да изследват заобикалящата ги природа.

 

26.02.2019г.

 

Подготвителните групи на ДГ "Радост" град Велинград се пренесоха в чудният свят на растенията. Те се включиха в разнообразни дейности насочени към опознаване на околната среда. Дейностите са изцяло свързани с проекта "Големият лов на растения". Децата си припомниха частите на растенията и особеностите в тяхното развитие.Задаваха много въпроси и любопитно търсеха техните отговори. Експериментирахме като посадихме семенца от боб, леща, царевица и жито. Обещахме си да се грижим за тях с търпение и отговорност. Припомнихме си какво е необходимо, за да живеят и да дадат плодове. Най-накрая показахме своето творчество със вече познатите ни растителни и животински видове.

Проекта "Големият лов на растения "достига до нас благодарение на БД "Син флаг". #thegreatpanthunt ,#TGPH ,#FEE ,#ToyotaEurope ,#БългарскоДвижениеСинфлаг